22 Temmuz 2014 Salı

OBEZ OLMAK

Çekmeyen bilmez anlamaz, Obez ne olmak zordur!Hani şişmanlar neşeli olur denir ya, aslında o gülümsemenin altında nice sıkıntılar saklıdır, bilinmez..

Obez olmak, her çeşit diyeti ve zayıflama tekniğini bilip uygulamaya yetecek motivasyonu olmamaktır  veya bunları yapmakdan bıkmak, usanmaktır.  Üstüne hayatı boyunca doğru dürüst kilo sorunu
olmamış, aşırı kilolu olmanın sıkıntısını çekmeyenlerden insanların nasihatlarina daima maruz kalmaktır. Obez olmak herkesın kendisine tavsiye vermeyi, nasihat etmeyi hak gördüğü bir durumdur. Bu nedenle sinir bozucudur.

Obez olmak, girilen bir cemiyette başka konu kalmamış gibi, hemen kilo muhabbetini açan yakınlarından uzaklaşma duygusu yaratan, insanın sosyal yönünü azaltan veya zora sokan bir durumdur. En mutlu günününde veya en başarılı anında bile kilo muhabbetini açıp tüm enerjinin başkaları tarafından alınmasına neden olan bir sağlık sorunudur. Taşıması zordur, yükü hem bedeni, hem ruhu yorar.

Obez olmak kişinin güzelliğini gölgeleyen, fiziksel albenisini çalan, başarılarına gölge düşüren bir hastalıktır. Bu nedenle kişinin kendisini sergilemesine ve doğru şekilde ifade etmesine manidir. Sadece boğazını tutmakla kalıcı netice elde edilemeyen bir sağlık sorunudur.

Obez olmak gündüz çabuk yorulmak, gece rahat uyuyamamak demektir.

Obez olmak şeker, tansiyon başta olmak üzere eşlik eden veya edebilecek pek çok hastalıkla mücadele etmektir.

Obez olmak her yemekten sonra pişmanlık duymak, yerken de, yemezken de mutsuz olmak demektir.

Obez olmak zevkine göre giyinememek demektir, kendine uyanla yetinmektir. Bu nedenle modadan, trendlerden uzak, bu tip muhabbetlerin dışında kalmak demektir.

Fiziksel güzelliğe ve özelliklere bakıldığı bir dönemde, kişiliğinin, huyunun, kariyerinin değerinin anlaşılamaması demektir.

Obez olmak bu nedenlerle zordur, obezite cerrahisi bu nedenle kişiye yeni bir yaşam sunabilmesi yönüyle bir çıkış kapısıdır. Ameliyat olan pek çok hasta, ameliyat gününü 2. doğum günü olarak görmekte ve kutlamaktadır. Umarım benim için de, obeziye ile mücadele eden herkes için de tüp mide ameliyatı güzel bir başlangıç olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder